Programul „Good Life Performers” 2015

articol3
O oportunitate neaşteptată
21 martie 2015
Show all

Programul „Good Life Performers” 2015

articol5

Am fost foarte entuziasmaţi datorită faptului că proiectul nostru a fost atât de bine primit, dar nu a fost mult timp la dispoziţie pentru distracţie, pentru că a fost necesar să recalculăm bugetul şi să extindem proiectul. Au urmat dezbateri obositoare, ne-am lărgit echipa, am avut întâlniri atât cu fundaţia, cât şi cu partenerii, iar în data de 19 februarie am semnat contractul de finanţare.

articol5

Astfel, programul Good Life Performers – „Pentru tineri. Pentru o comunitate puternică.” pentru anul 2015 îşi propune următoarele activităţi:

1. Crearea unui site web (www.glperformers.ro) unde se vor încărca articole pe teme precum comunicare, tehnici de învățare, leadership, inteligență emoțională, articole motivaționale și inspiraționale, etc. (februarie-aprilie 2015)

2. Concepere materiale suport (februarie-septembrie 2015):
a) Realizarea audiobook-ului de dezvoltare personală „Da, eu pot!”, care se va dezvolta pe două paliere: unul motivaţional şi unul practic care va cuprinde sfaturi şi tehnici pentru a avea succes în tot ceea ce faci. De asemenea, temele de discuţie abordate în audiobook doresc să reliefeze faptul că poți să îți atingi scopurile, atunci când îți propui cu adevărat acest lucru și ești condus de o motivație reală.
În elaborarea acestui material vom colabora cu profesori, traineri și psihologi. Audiobook-ul va putea fi descărcat în mod gratuit de pe site-ul www.glperformers.ro.
b) Publicarea carneţulului motivaţional şi practic intitulat “NU sta în banca TA!”:
Carneţelul doreşte să aducă o doză de motivaţie tinerilor care îl vor citi şi îl vor folosi în activitatea lor de zi cu zi. Acesta va fi alcătuit din două părţi: prima parte va fi una informaţională şi motivaţională care va face referire la aspecte din sfera voluntariatului, iar a doua parte va fi realizată sub forma unei agende cu foi veline în care fiecare elev îşi va putea putea aduna propriile experienţe. Lansarea carneţelului va
avea loc în cadrul ultimului eveniment al programului intitulat „GLP Academy” unde fiecare participant va primi gratuit un exemplar.

3.Caravana Good Life Performers prin 10 licee din județ (septembrie-octombrie 2015):
Această caravană are drept scop promovarea programului, a viziunii generale pe care o susținem, precum și a evenimentului „GLP Academy“ destinat liceenilor. Nu în ultimul rând, caravana își propune să ofere un cadru facil de networking între elevi și reprezentanți de companii, ai Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor, precum şi psihologi, aceștia putând oferi informații relevante cu privire la piața muncii, profilul unei candidat ideal, dar şi informaţii legate de consilierea şi orientarea în carieră a tinerilor.

4.Campanie în şcoli intitulată „Orice ai face, fă-o bine!” (mai 2015):
Aceasta este o campanie-concurs pentru liceeni organizată la nivel judeţean de promovare a diversităţii şi a excelenţei indiferent de domeniu (cultură, artă, ştiinţe exacte, sport, etc.).
Fiecare liceu participant va avea sarcina de a organiza o activitate într-o manieră cât mai originală și creativă (spectacol, târg, meciuri sportive, etc.) prin care să reliefeze talentele din şcoala lor, indiferent de domeniu. Campania se va demara cu ajutorul Consiliilor Elevilor din fiecare școală participantă, în baza unui regulament.
Școala câștigătoare va primi titlul de „Cea mai creativă școală din 2015” din cadrul acestei campanii, iar echipa Consiliului Elevilor din școala respectivă va câștiga mai multe premii care vor sprijini activitatea structurii.

5.Evenimentul intitulat „GLP Academy” – finalitatea programului pentru anul 2015 (7 noiembrie 2015):
Conceptul de “GLP Academy” reprezintă o metodă interactivă și inedită de dezvoltare a tinerilor, care promovează învăţarea prin experienţă. Evenimentul va fi împărţit în două ateliere: unul de comunicare eficientă şi unul de autocunoaştere şi autodezvoltare. De asemenea, acesta va mai cuprinde activităţi de teambuilding, precum şi jocuri interactive. La acesta vor putea participa, în mod gratuit, 50 de liceeni din judeţul Bihor care vor fi aleşi pe baza unei aplicaţii online. Ateliere vor trata aspecte practice şi utile pentru liceeni, cum ar fi: tracul de scenă, cum putem facem faţă unei prezentări, negocieri, sau unui interviu, precum şi aspecte ce ţin de identificarea vocaţiei, managementul timpului sau branding personal. Mentorii liceenilor care vor participa la acest eveniment sunt Mihaela Tatu şi Dacian Palladi.
Evenimentul va avea loc în data de 7 noiembrie la Oradea Shopping City.

Sperăm să fii alături de noi şi nu uita să: “Fii mai mult decât o probabilitate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *